OBVESTILO O ZAČASNI PREKINITVI DELA

 

Vljudno Vas obveščamo, da specialistična kardiološka ambulanta Vasacor zaradi letnega dopusta ne bo delovala do vključno 22.9.2023. Naročanje za našo ambulanto in redno delo bo spet nemoteno potekalo od 25.9.2023 od 12.00 ure dalje. 

 

Lahko se naročite tudi sami preko centralnega sistema Čakalne dobe na spletu in takoj pridobite svoj termin obravnave, razen za kontrolne preglede, ki jih bomo vpisovali, ko znova začnemo z ambulantnim delom.

 

Napotnic za samostojne UZ preiskave žal zaradi najnovejših navodil ZZZS do nadaljnjega ne moremo več sprejemati. UZ preiskave lahko po novem opravimo le na napotnico za kardiološki pregled (prvi ali kontrolni).

 

Nujne primere obravnava služba nujne internistične pomoči Bolnišnice Topolšica.NAPOTNICE ZA SAMOSTOJNE UZ PREISKAVE


V zadnjem veljavnem Navodilu za obračun ZZZS št. 2/2023, objavljenem 13.6.2023, se izvajalcem kardiologije, kot je naša ambulanta, od 1.1.2024 dalje onemogoča izvajanje samostojno opravljenih UZ preiskav (napotnice samo za UZ preiskave), UZ lahko odtlej izvajamo le še v sklopu kardiološkega pregleda (napotnice za kardiološki pregled). Samostojna UZ diagnostika je dovoljena le še do konca 2023, vendar so termini pri nas že polno zasedeni, zato vam tovrstnih storitev do nadaljnega ne moremo več nuditi (upamo, da ZZZS prekliče navodilo).
PRENEHANJE IZVAJANJA SAMOPLAČNIŠKIH STORITEV


Zaradi izredno povečanih potreb po naši zdravstveni dejavnosti do nadaljnega izvajamo naše storitve samo na napotnico (v breme ZZZS); samoplačniških, menedžerskih in drugih plačljivih storitev v tem času pri nas ni več mogoče opraviti.